Контраст
Шрифт
Україна єдина #UAРАЗОМ

Увага! Просимо дотримуватися протиепідемічних заходів.

01.11.2023

Спалах гепатиту А на Вінничині

 

Кількість хворих на гепатит А на Вінниччині зростає: 231 випадок всього, з них 189 лабораторно підтверджених, у лікарні перебуває 144 пацієнта. Ще 32 - одужали, та наразі виписані із медзакладів, них 10 дітей.

      Останні 2 дні команда МОЗ на чолі з головним державним санітарним лікарем Ігор Кузін працює на Вінниччині. На підставі проведених епідрозслідувань, встановлено щонайменше 4 можливих фактори, які вказують на джерело інфекції.

Кожен з факторів опрацьовується одночасно паралельними командами з широким лабораторним контролем. Наразі обстежено більше 100 людей, робота яких пов'язана зі сферою послуг, водопостачанням та продуктами харчування, які могли стати джерелом інфекції.

      В ході проведення розслідування, лікарі опитують хворих з підтвердженими діагнозами та уточнюють зв’язки, які вказують на спільне джерело інфікування.

Сьогодні у Вінниці розпочали щеплення медиків. До області доставлено 1 060 доз вакцин, якими мають щепити медиків, лікарів “екстренки” та фахівців громадського здоров’я задіяних у ліквідації спалаху вірусного гепатиту А.

Також щеплення передбачені для контактних осіб пацієнтів, з підтвердженим діагнозом.

Закликаємо усіх мешканців міста посилити заходи індивідуальної безпеки:

ретельно мити руки або обробляти антисептиком

кип'ятити воду, або споживати бутильовану

не купувати продукти на стихійних ринках

не вживати молочні продукти домашнього виробництва без термічної обробки.

(с) 2024

Запис до лікаря