Контраст
Шрифт
Україна єдина #UAРАЗОМ

Увага! Просимо дотримуватися протиепідемічних заходів.

09.05.2023

«Ти як?» – Всеукраїнська програма ментального здоров'я

Державна установа «Територіальне медичне об’єднання МВС України у Вінницькій області» приєдналась до Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?», ініційованої першою леді України Оленою Зеленською.

Комунікаційна кампаніяє має на меті допомогти українцям, зокрема, пораненим захисникам України, що перебувають на лікуванні та реабілітації в медичній установі,  знайти джерело сили на рівні усвідомлення й визнання власного психічного стану та, хоча б, приблизної оцінки ступеня його кризовості.

У рамках піклування про ментальне здоров’я та популяризації технік самодопомоги та підтримки інших, фахівцями Центру психіатричної допомоги та професійного психофізіологічного відбору ДУ «ТМО МВС України по Вінницькій області» спільно з психологами ГУНП у Вінницькій області проведено тренінг із нацгвардійцями, спрямований на збереження і відновлення психічного здоров’я, зниження частоти та тяжкості наслідків перенесених бойових психічних травм, що можуть проявлятися у формі синдромів посттравматичного стресового розладу та хронічних психопатологічних змін особистості. 

Під час заходу відпрацьовано методи саморегуляції, дихальні практики, вправи самодопомоги, техніки заземлення та м’язової релаксації, досліджені  можливості  «переключення» режиму бойового функціонування на наповнення себе ресурсами.

Адже, на сьогодні, дбати  про своє ментальне здоров'ятака ж базова необхідність кожного, як і дбати про здоров'я фізичне. Бути в ресурсіозначає відчувати себе здоровою, благополучною та впевненою в своїх силах людиною.

(с) 2024

Запис до лікаря