Контраст
Шрифт
Україна єдина #UAРАЗОМ

Увага! Просимо дотримуватися протиепідемічних заходів.

17.02.2023

Проведення тренінгу з гігієни рук медичним працівникам ДУ «ТМО МВС України по Вінницькій області» 16.02.2023 року

Гігієна рук дозволяє знизити рівень поширення інфекційних захворювань

На брудних руках є велика кількість небезпечних мікроорганізмів. Через навіть незначні подряпини чи ранки вони можуть спричиняти вірусні захворювання, бактеріальні, грибкові та кишкові інфекції, гельмінтози тощо. Перелік захворювань, які передаються контактним шляхом, у тому числі через брудні руки, надзвичайно великий, але перервати його досить просто – стежити за гігієною рук.

Тому коли в медичних установах цінуються гігієна рук та вживаються заходи із запобігання та контролю інфекцій, це дозволяє відвідувачам і працівникам почуватися захищеними.

Саме таким питанням був присвячений тренінг з питань гігієни рук, проведений відділом інфекційного контролю Центру превентивної медицини. Участь у навчаннях взяли фахівці ДУ ТМО МВС по Вінницькій області, Спікери – Любов Ковальчук – завідувач відділу антимікробної резистентності, профілактики інфекцій та інфекційного контролю, Ліщун Анжела лікар епідеміолог та Рачук Анатолій начальник ЦПМ.

Під час тренінгу фахівці відпрацьовували основні аспекти обробки рук антисептиками, обговорювали алгоритм обробки рук. Також спільно розглянули такі теми:

-внутрішньолікарняні інфекції - глобальна проблема сучасності;

-гігієнічна обробка рук з милом та антисептиком - у чому різниця?

-показання до обробки рук спиртовмісним антисептиком.

-найпоширеніші помилки під час обробки рук.

-важливість регулярних навчань персоналу щодо гігієни рук.

-використання рукавичок під час виконання професійних обов’язків.

Гігієна рук дозволяє знизити рівень поширення інфекційних захворювань, а також це перша лінія захисту проти нових і виникаючих стійких до антибіотиків інфекцій.

(с) 2024

Запис до лікаря