Contrast
Font
Україна єдина #UAРАЗОМ

Attention! Please follow the anti-epidemic measures to prevent coronavirus disease.

01.11.2023

Спалах гепатиту А на Вінничині

Кількість хворих на гепатит А на Вінниччині зростає: 231 випадок всього, з них 189 лабораторно підтверджених, у лікарні перебуває 144 пацієнта. Ще 32 - одужали, та наразі виписані із медзакладів, них 10 дітей.

      Останні 2 дні команда МОЗ на чолі з головним державним санітарним лікарем Ігор Кузін працює на Вінниччині. На підставі проведених епідрозслідувань, встановлено щонайменше 4 можливих фактори, які вказують на джерело інфекції.

Кожен з факторів опрацьовується одночасно паралельними командами з широким лабораторним контролем. Наразі обстежено більше 100 людей, робота яких пов'язана зі сферою послуг, водопостачанням та продуктами харчування, які могли стати джерелом інфекції.

      В ході проведення розслідування, лікарі опитують хворих з підтвердженими діагнозами та уточнюють зв’язки, які вказують на спільне джерело інфікування.

Сьогодні у Вінниці розпочали щеплення медиків. До області доставлено 1 060 доз вакцин, якими мають щепити медиків, лікарів “екстренки” та фахівців громадського здоров’я задіяних у ліквідації спалаху вірусного гепатиту А.

Також щеплення передбачені для контактних осіб пацієнтів, з підтвердженим діагнозом.

Закликаємо усіх мешканців міста посилити заходи індивідуальної безпеки:

ретельно мити руки або обробляти антисептиком

кип'ятити воду, або споживати бутильовану

не купувати продукти на стихійних ринках

не вживати молочні продукти домашнього виробництва без термічної обробки.

(с) 2024

Doctor appointment